3D-Scanner review

Review Shining 3D EinScan-Pro; een multifunctionele handheld

Door site-redactie - Prijs-update: 22 september 2021 -

Met deze multifunctionele handheld 3D-scanner van Shining 3D zet je objecten zoals het menselijk lichaam snel om naar je computer. En de EinScan-Pro is daarbij, mede door de meegeleverde software, ook nog eens redelijk eenvoudig in gebruik en produceert kwalitatief heel behoorlijke eindresultaten.

Door zijn geringe gewicht van slechts 0,8 kilogram is deze 3D-scanner tevens goed hanteerbaar. En dat allemaal voor een uitstekend prijs.

Full color
Door z'n vier verschillende scanopties kun je met de EinScan-Pro al kanten op: uit de losse hand met de handheld rapid scan en de handheld HD-scan of op een optioneel verkrijgbaar statief met de automatic scan en de free scan. En dankzij de textuurscan-functie is het optioneel ook mogelijk een object in full color vast te leggen.

Dankzij al deze eigenschappen is de Shining 3D EinScan-Pro geschikt voor zowel particuliere als ook zakelijke toepassingen op het gebied van bijvoorbeeld engineering, testen, ontwikkeling, ontwerp en animatie.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Aniwaa:
Review Shining 3D EinScan-Pro Basic Pack
The Shining 3D EinScan-Pro is a powerful and versatile portable 3D scanner offering among the best price to performance ratio of the market. It is certainly one of the most promising handheld 3D scanners of 2016. It offers an amazing level of performance at a very reasonable price, as itís roughly three to four times cheaper than its closest competitors. The software is efficient and easy to use.
Score: 9.4
3DscanExpert.com:
Review Shining 3D EinScan-Pro Basic Pack
If all quirks are ironed out, the Einscan-Pro might just become something that one can call disruptive in an industry that hasnít got a lot of players. Between the entry-level solutions and industrial-grade hardware, thereís now officially a mid-range of professional, handheld 3D scanners. With a starting price of less than Ä4000, the Einscan-Pro is definitely a 3D scanner to consider.
Score: 8.0


Conclusie

The EinScan Pro 3D scanner past in meerdere opzichten precies in het middensegment. De prijs is niet zo laag als de consumenten-scanner van de concurrent XYZprinting (€ 250,-), maar zeker niet zo hoog als de professionele 3D scanners voor € 15.000 of meer. Qua resultaten valt de EinScan Pro er ook mooi tussenin; de resultaten zijn veel beter dan die van de 3D scanner van XYZprinting, maar de scans zijn weer niet zo goed als bij veel duurdere professionele soortgenoten.

De EinScan Pro 3D scanner komt in verschillende pakketten, waarbij je je goed moet beseffen dat het basispakket geen kleurmodule bevat; je kan dus niet scannen in kleur. Verder zijn wij zeer positief over deze 3D-scanner. Het is een eerste grote stap om 3D scannen binnen het bereik van de gewone consument te brengen.

8.7
 • Draagbaar • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Krachtige computer nodig • Werkt niet zo goed buiten • Kleurmodule is optioneel
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Shining 3D EinScan-Pro Industrial Pack

  Shining 3D EinScan-Pro Industrial Pack is onder andere te koop bij

  Elektronica en techniek

  € 959,-

  Leverbaar in 11 - 12 dagen

  Ga naar Conrad

  Specificaties

  3D Scanners

  Scantechnologie White light scanning
  Maximale snelheid (frames per second (fps)) 15
  Scan resolutie (mm) 0,1-0,5

  Fysieke eigenschappen scanner

  Draagbaar
  Afmeting scanner (l x d x h - mm) 246 x 126 x 60

  Shining 3D EinScan-Pro Industrial Pack

  icon: Shining 3D EinScan-Pro Industrial Pack

  Shining 3D - Met het Shining 3D EinScan-Pro Industrial Pack koop je naast de scanner zelf ook het statief en de draaitafel voor zeer gedetailleerde en complexe prints. De EinScan-Pro van Shining 3D is een multifunctionele handheld 3D-scanner waarmee je 3D-data van objecten zoals het menselijk lichaam snel omzet naar je computer. De EinScan-Pro handheld 3D scanner is, net als de meegeleverde software,

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen