Inspiratie

Doorzichtig 3D-printen met SBS-Glass filament

Door site-redactie - Prijs-update: 21 september 2021 -

De ontwikkelingen in de wereld van 3D-printen gaan razendsnel. En niet alleen op het gebied van de hardware worden er grote stappen gemaakt. Ook als we kijken naar de materialen waarmee je de prints kunt maken, zien we voortdurend interessante ontwikkelingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het printen met filament in transparant glasachtige kleuren? De mogelijkheden zijn legio...

Vele soorten
De tijden dat 3D-printen gelijkstond aan de productie van objecten van hard plastic liggen gelukkig al weer enige tijd achter ons. Tegenwoordig kun je kiezen uit een vele soorten materiaal met elk hun specifieke toepassingen. Kies je voor thermisch plastic en kunststof of geef je de voorkeur aan hars? En wat dacht je van nylon, polypropyleen, zandsteen en zelfs metaal?

De ontwikkelingen staan niet stil en het is nauwelijks te voorspellen waar de fabrikanten de komende tijd nog meer mee zullen komen!

Alles over de verschillende filamenten vind je in onze special 'Welke 3D Filament printmaterialen zijn er en wat zijn de verschillen?'.

SBS-Glass
Heel nieuw is SBS-Glass, een transparant filament waarmee je fraaie doorzichtige objecten kunt maken die flexibel en tevens bijzonder taai zijn. Een groot voordeel: dit filament is oplosbaar met D-limonene. En is het al 90% transparant als het in één laag wordt geprint, na een behandeling met D-Limonene wordt de print vervolgens nagenoeg doorzichtig!

Het SBS-Glass is op dit moment in ieder geval beschikbaar voor de 3D-printer van CraftUnique, de CraftBot PLUS.

Product & Credits
De afbeeldingen zijn gemaakt door Craftbot.nl Wil je meer informatie over SBS-Glass filament, ga dan naar: Craftbot.nl

Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

Specificaties

Printspecificaties

Laagdikte (micron / mm) 100-300 / 0,1-0,3

Printen

Filament-systeem (Open/gesloten) Open
Verwarmd printbed (Graden Celsius) 50-110

Fysieke eigenschappen printer

Aantal printkoppen (Extruders) 1 (Single Extruder)

Software/Systeemeisen

Software bijgeleverd CraftWare - leverancier (freeware)

CraftBot Plus

icon: CraftBot Plus

Ultimaker - Nieuwe generatie CraftUnique claimt dat de CraftBot Plus een 3D printer is die te vergelijken valt met Ultimaker en de Zortrax, maar dan voor de helft van het geld. CraftUnique heeft oog voor detail en dat is te zien aan het de CraftBot Plus met veel handige features. De eerste versie van de CraftBot werd als Indiegogo crowdfunding campagne gelanceerd en werd voor meer dan 600% en bijna een

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen