Stella Ad
Algemeen

De toekomst van desktop 3D-printing volgens Ultimaker

Door site-redactie - Prijs-update: 10 april 2021 -

Jos Berger, de CEO van Ultimaker, heeft in een interview zijn kijk gegeven op de toekomst van 3D-printing. Tevens gaat hij in op wat de ontwikkelingen voor zijn bedrijf kunnen gaan betekenen.

Volwassen
Nu steeds meer bedrijven goede redenen beginnen te vinden om de technologie te gebruiken, wordt de 3D-printing sector snel volwassen. Jos Berger, CEO van Ultimaker, denkt dat 3D-printing organisaties echt zal veranderen: "Waar de technologie tot voor kort vooral gericht was op prototyping en het maken van mock-ups, wordt het nu steeds meer een heel goed alternatief voor het produceren van tools en zelfs voor het op maat maken van producten voor de eindgebruiker." En Berger kan het weten, want door het directe contact met toonaangevende merken in het onderwijs, de auto-industrie en technologiemerken, zoals Airbus, Google, Apple, MiT en Tesla, heeft men bij Ultimaker een goed inzicht in hoe hun printers worden toegepast en is men in staat te voorspellen hoe de sector in de nabije toekomst gaat veranderen.

Reikwijdte
Berger: “We zien dat de reikwijdte van de desktop 3D-printers enorm verbreed is en dat de apparaten inmiddels dezelfde hoge kwaliteit resultaten kunnen leveren als industriële 3D-printers. Maar dat dan wel tegen een fractie van de kosten.” Hij vervolgt: “Het mooie aan 3D-printing is dat het heel veelzijdig is en zoveel mogelijkheden biedt. Het kan tegenwoordig worden geïntegreerd met andere systemen (zoals ERP en PDM), wat de workflow van een heel bedrijf kan verbeteren.”

Berger ziet de 3D-printing sector ook een aanzienlijke uitbreiding meemaken op het gebied van materiaalkeuze en softwareontwikkeling. “Waar we voorheen slechts de beschikking hadden over PLA en ABS, groeit het aantal beschikbare 3D-printing vezels snel,” zegt Berger. Ultimaker biedt nu een diversiteit aan industriële kunststoffen, waaronder nylon, CPE+, PC en TPU 95A. Hierdoor kunnen gebruikers een nog bredere reeks aan printresultaten produceren.

Toekomst Ultimaker
Berger beschrijft ook waar hij zijn bedrijf over vijf jaar ziet en geeft aan dat Ultimaker klaar is om te groeien, maar dat het daarbij nooit de focus op de eigen identiteit zal verliezen en ook niet op wat belangrijk is voor de klanten: "Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe partners en kansen om samen te werken en dat is niet alleen gericht op interne vooruitgang, maar ook op de vooruitgang van de gehele sector."

“We blijven nieuwe machines uitbrengen wanneer dat waarde toevoegt, zolang dat aan de behoeften van onze klanten tegemoetkomt. We maken het zeker tot onze prioriteit onze klanten in de toekomst in staat te stellen veel complexere producten te printen."

Berger benadrukt daarbij dat bedrijven met 3D-printing verder kunnen gaan dan prototyping alleen en de technologie zullen gebruiken voor het stroomlijnen van de productie en meer efficiëntie in fabricage.

Relevante producten

icon: Ultimaker 2+ - te koop vanaf:  3.049,-

Ultimaker 2+

Ultimaker - De Nederlandse Ultimaker 2+ is de opvolger van de populaire Ultimaker 2. De Ultimaker 2+ is uitgerust met een verwarmt printbed, ondersteunt PLA en ABS, kan tot een resolutie van...

Conrad: € 3.049,-

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen