3D-Printer review

Review Felix Pro 1; simpelweg één van de beste 3D-printers op de markt

Door site-redactie - Prijs-update: 22 september 2021 -

Professioneel 3D-printen is nu eenvoudiger dan ooit, dankzij de Felix Pro 1. Felix Printers ontwikkelde met de Pro-serie een 3D-printer die een intuïtieve workflow met professionele kwaliteit combineert. Met een volledig automatische niveauregeling, slimme sensoren en een afneembare printbed, is de Felix Pro 1 een van de beste 3D-printers op dit moment beschikbaar.

De Felix Pro 1 heeft een aantal leuke nieuwigheden in vergelijking met zijn voorgangers de Felix 3.0 en Felix 3.1. Zo heeft de Felix Pro 1 een volledig automatische kalibratie. De intelligente mondstuk positionering helpt extruders hun positie aan te passen tijdens het afdrukken, om per ongeluk beschadiging van het printobject te voorkomen.

Monitoren
Felix heeft ook sensoren geïnstalleerd om de toevoer van filament te monitoren. Indien nodig pauzeert de 3D-printer zelf het printen om mislukken te voorkomen. Het afneembare printbed biedt gemakkelijker toegang tot het gemaakte object dat daardoor eenvoudiger te verwijderen is. Tenslotte kun je met de volledig metalen hot-ends printen op hoge temperaturen waardoor werken in veel verschillende materialen mogelijk is.

Dit alles maakt dat de Felix Pro 1 printer kwalitatieve goede prints in naar keuze verschillende materialen. En door de dubbele printkop versie van de Felix Pro 1 is printen met verschillende kleuren mogelijk.

 

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

BotDB:
Review FELIX Pro 1
Intelligent nozzle positioning prevents its full-metal hotends from colliding with obstacles. Fully automated calibration and sensors to detect filament depletion further enhance the maker experience and improve build precision. Added to Felix's characteristically low-noise operation, open-source, upgradable design is the stuff of many a tinkerer's dreams.
Score: 10.0


Conclusie

De Felix Pro 1 is echt een 3D-printer uit de topklasse. Deze printer heeft veel zinvolle features die zorgen dat de gebruiker schitterende 3D-prints kan maken. Met de twee printerkoppen en de intelligentie om het mondstuk weg te klappen, heeft Felix Printers echt een veelvoorkomend probleem opgelost.

Daarnaast is het printbed eenvoudig los te klikken dankzij het magnetische hechtsysteem en dit maakt objecten makkelijk verwijderbaar. De printkwaliteit met 50 micron is geweldig en de printer is ook nog eens erg stil. Felix heeft met deze Pro 1 echt een fraaie printer gemaakt.

10.0
  • Gebruiksvriendelijk • Dual extruders • Filament detection • Verwijderbaar printerbed • Stil
  • Prijs
  • Populaire producten
    Met handige prijsvergelijker

    Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

    Vergelijk alle prijzen