3D-Printer review

Review CraftUnique CraftBot Plus; goedkoop en goed!

Door site-redactie - Prijs-update: 22 september 2021 -

De CraftBot Plus is een 3D-printer voor beginners met een aantrekkelijk prijs van rond de 1.000 euro. De CraftBot Plus is niet de bekendste 3D-printer op de markt, maar biedt veel mogelijkheden waarmee iedereen zijn voordeel kan doen.

De printer is stevig gebouwd en niet al te groot. Het bouwvolume daarentegen is wel redelijk groot en de CraftBot Plus heeft veel functies die je normaal gesproken alleen ziet bij de duurdere modellen van de concurrentie. Daarnaast wordt de CraftBot kant en klaar geleverd en je kunt er dus direct mee aan de slag.

De CraftBot Plus is een goed uitgedachte 3D-printer en is het ideale apparaat voor iedere amateur die wil starten met 3D-printen.

 

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Drone Racers:
Review CraftBot Plus
Craft Unique heeft met de Craftbot Plus ook een aantal aanpassingen doorgevoerd die flinke impact hebben. De printer een geintegreerd heated bed met een hogere tempratuur wanneer je met ABS filament print hierdoor kan er direct op het bed geprint worden. De prijs van de Craftbot plus is erg goed we kunnen we niet anders stellen dan dat de Plus een bijzonder veelzijdige printer is voor weinig geld.
Score: 9.6


Conclusie

CraftUnique heeft de grootste klacht (het langzaam opwarmende verwarmde printbed) bij de voorganger, de CraftBot, aangepakt. De CraftBot Plus is daarmee nu een zeer gunstig geprijsde, kant-en-klaar 3D-printer met veel mogelijkheden die je normaal gesproken alleen ziet bij veel duurdere modellen van concurrenten.

De printer is stevig gebouwd en niet al te groot. De CraftBot heeft wel een redelijk groot bouwvolume. De printkwaliteit is goed, maar niet geweldig. De CraftBot Plus is een goed uitgedachte 3D-printer en de ideale 3D-printer voor elke amateur die met 3D-printen wil starten.

9.6
 • Goedkoop • Eenvoudige te bedienen • Bouwkwaliteit printer • Groot bouwvolume
 • Langzaam • (nog) Geen Dual Extruder • Software soms wat foutjes • Geen wireless verbinding • Printkwaliteit is redelijk
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Specificaties

  Printspecificaties

  Laagdikte (micron / mm) 100-300 / 0,1-0,3

  Printen

  Filament-systeem (Open/gesloten) Open
  Verwarmd printbed (Graden Celsius) 50-110

  Fysieke eigenschappen printer

  Aantal printkoppen (Extruders) 1 (Single Extruder)

  Software/Systeemeisen

  Software bijgeleverd CraftWare - leverancier (freeware)

  CraftBot Plus

  icon: CraftBot Plus

  Ultimaker - Nieuwe generatie CraftUnique claimt dat de CraftBot Plus een 3D printer is die te vergelijken valt met Ultimaker en de Zortrax, maar dan voor de helft van het geld. CraftUnique heeft oog voor detail en dat is te zien aan het de CraftBot Plus met veel handige features. De eerste versie van de CraftBot werd als Indiegogo crowdfunding campagne gelanceerd en werd voor meer dan 600% en bijna een

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen