728x90: Wehkamp Ad
3D-Printer review

Review 3D Systems CubePro; met één, twee of drie extruders

Door site-redactie - Prijs-update: 20 mei 2022 -

Laat je niet misleiden door het uiterlijk! Want terwijl de 3D Systems nieuwe CubePro er elegant en stijlvol uitziet, is het een zware machine die is ontworpen voor rapid prototyping en engineering van kleine en middelgrote mechanische componenten. De CubePro is niet een fancy speeltje, maar een professionele 3D-printer, in maximaal drie kleuren, met een uiterst competitieve prijs.

De CubePro wijkt radicaal af van zijn voorganger, de Cubex, zowel qua uiterlijk als ook de kwaliteit van de nieuwe componenten die er voor zorgen dat de CubePro uren achtereen kan afdrukken.

Flexibiliteit
De CubePro's van 3D Systems zijn uniek in het feit dat er drie versies zijn: de CubePro, Duo en Trio met respectievelijke één, twee en drie printerkoppen voor meer flexibiliteit bij het kiezen van de printmaterialen.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Total 3D Printing:
Review 3D Systems CubePro
All around the Cube Pro Duo impressed, business grade, high resolution, multiple extruders for combinations of colors and materials, with a closed design for even temperature cooling severely limiting warps in the print. The drawbacks can’t be ignored though, having terrible customer service and proprietary filaments and hardware leave little room for upgradability.
Score: 7.3
3D Hubs:
Review 3D Systems CubePro
Great machine. I have a third extruder but in my experience I'd recommend a beginner save the money and get a single or duo due to the material being a proprietary item it can get costly to stock all three print heads. Change out is relatively easy so using a single extruder csn allow you to spend money on material
Score: 6.7
Makezine.com:
Review 3D Systems CubePro
The CubePro would sit nicely in an office beside the company’s large copy/scan/print appliance, where changing the filament cartridges would be akin to changing the toner cartridge. However, most home users will have a hard time finding space for it or needing quite as much machine as the CubePro provides.
Score: 7.0


Conclusie

De CubePro is een degelijk gebouwde 3D-printer van 3D Systems. De printer is volledig afgesloten, waardoor het apparaat het binnenklimaat kan controleren en de 3D-prints er iedere keer weer perfect uitkomen. De bediening is dankzij touchscreen zeer eenvoudig en de prints kunnen middels WiFi naar de printer verzonden worden.

Aan de andere kant zijn de materiaalkosten aan de hoge kant en is op de kwaliteit van de 3D-prints wel eens iets aan te merken. De CubePro Trio is een van de weinige 3D-printers op de markt met drie printkoppen.

7.0
 • Gebruiksvriendelijk • Dual of Trio extruder mogelijk • Degelijk gebouwd
 • Hoge gebruikskosten • Mindere printkwaliteit • Niet nauwkeurig
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Specificaties

  Printspecificaties

  Laagdikte (micron / mm) 70-300 / 0,07-0,3

  Printen

  Filament-systeem (Open/gesloten) Open
  Verwarmd printbed (Graden Celsius)

  Fysieke eigenschappen printer

  Aantal printkoppen (Extruders) 1 (Single Extruder)

  Software/Systeemeisen

  Software bijgeleverd Cubify Software - leverancier

  3D Systems CubePro

  icon: 3D Systems CubePro

  3D Systems - De CubePro van 3D Systems, voorheen genaamd Cubify, is een semi-professionele 3D printer beschikbaar in drie verschillende uitvoeringen. De standaard CubePro heeft één printkop (extruder) maar de printer is ook leverbaar met twee printkoppen (CubePro Duo) of drie printkoppen (CubePro Trio). Bekijk de andere CubePro productpagina's: CubePro Duo met twee printkoppen

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen