Bedrijfsnieuws

Ultimaker haalt 15 miljoen euro op voor verdere groei

Door site-redactie - Prijs-update: 21 september 2021 -

Het zijn mooie tijden voor UltiMaker, de 3D-printerfabrikant uit Geldermalsen: de 3D-printing pionier heeft zojuist 15 miljoen Euro opgehaald voor de financiëring van verdere groei. Het geld, afkomstig van de EIB (de Luxemburgse Europese Investeringsbank), zal met name worden gebruikt voor onderzoeksprojecten en om de kloof te overbruggen tot een nog grotere financieringsronde die staat gepland voor medio 2017. Ultimaker zet hiermee een belangrijke stap in het streven een nog bepalender speler in de 3D-printing wereld te worden.

Succesverhaal
De investering betekent een nieuw hoofdstuk in het succesverhaal van Ultimaker. Sinds de oprichting is het bedrijf al explosief gegroeid, levert men 3D printers aan het 3D-expertisecentrum van Volkswagen in Portugal, Airbus, Tesla en Apple en is Ultimaker inmiddels een van de grootste 3D printer fabrikanten ter wereld geworden.

Het bedrijf is in 2011 gestart door drie vrienden (van links naar rechts op de foto: Siert Wijnia, Martijn Elserman en Erik de Bruijn), die samen begonnen te sleutelen aan een open source 3D-printer uit Engeland. En daar bleek meer en meer belangstelling voor te bestaan. Tegenwoordig bouwt het bedrijf zijn eigen printers, maar het principe is daarbij onveranderd gebleven: elke Ultimaker-printer mag worden nagebouwd.

Bedrijven en universiteiten
Hoewel Ultimaker hardware zeer geschikt is voor thuisgebruikers, komt 70 procent van de omzet van bedrijven en wordt nog eens 20 procent afgenomen door onderzoeksinstituten van universiteiten als de TU Delft, Hardvard en Yale. Vandaag de dag is men verantwoordelijk voor ongeveer 25 procent van alle 3D-printers in hun marktsegment met een totale omzet van zo’n 30 miljoen Euro.

Ultimaker biedt nu werk aan ongeveer 200 mensen met productiefaciliteiten in Zaltbommel en Boston voor de Amerikaanse markt. Voor de assemblage, distributie en ondersteuning heeft het bedrijf vorig jaar nog een overeenkomst gesloten met Fbrc8.

De producten van Ultimaker vind je HIER.

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen